Skip to content
kelebihan produk yayasan

Kelebihan Produk Yayasan

Pada artikel ini terdapat gambarajah mengenai kelebihan produk yayasan jika dibandingkan dengan produk koperasi-koperasi lain diluar sana. Didalam membicarakan mengenai produk pinjaman peribadi yang berkonsepkan patuh syariah, terutamanya untuk penjawat awam kerajaan, terdapat banyak pilihan yang tersedia untuk mereka. Berbanding dengan sektor pekerjaan lain di Malaysia, sektor kerajaan lebih mudah untuk mendapatkan kelulusan pinjaman.

Produk pinjaman peribadi daripada yayasan & koperasi terwujud oleh kerana syarat permohonan yang lebih ketat dikenakan oleh pihak bank. Ada pro dan kontra didalam perkara tersebut. Pihak bank mengenakan kadar serendah yang mungkin bagi menarik bakal-bakal pelanggan mereka akan tetapi didalam masa yang sama juga, melihat keseluruhan tanggungan kredit yang ada pada bakal pelanggan mereka.

Berbanding dengan yayasan dan koperasi, kadar faedah yang dikenakan adalah sekali ganda lebih tinggi, malah ada produk yang dua kali ganda daripada yang ditawarkan oleh bank. Namun begitu, kelayakan hanya dikira berdasarkan rata-rata enam puluh peratus daripada potongan gaji keseluruhan tanpa mengira sebarang komitmen diluar slip gaji pemohon.

Apakah Perbezaannya ?

Diantara banyak koperasi yang menawarkan produk-produk pembiayaan peribadi untuk penjawat awam, terdapat dua yayasan yang turut juga menawarkan produk yang sama iaitu Yayasan Ihsan Rakyat & Yayasan Perlis, Apa yang membezakan diantara kedua yayasan ini berbanding dengan koperasi-koperasi yang lain? Mari kita lihat perbezaan diantara koperasi tersebut dan yayasan, samaada daripada segi cara permohonan mahupun pengurusan mereka.

kelebihan produk yayasan

Kelebihan Produk Yayasan

Sekarang anda sudah mengetahui kelebihan utama produk pembiayaan peribadi yang ditawarkan oleh Yayasan Ihsan Rakyat & Yayasan Perlis berbanding dengan koperasi lain di Malaysia. Sudah tentunya kejayaan utama ini terhasil daripada sistem pemprosesan yang pantas dan cekap dimana ianya dikendali sepenuhnya oleh RCE Marketing untuk kedua-dua Yayasan.

Walaupun dikatakan kadar keuntungan tetap bagi produk pembiayaan yang ditawarkan oleh Yayasan lebih tinggi berbanding koperasi lain, namun kriteria ini semua tergantung kepada rekod pencapaian kredit mereka. Rekod pemohon walaupun berada didalam keadaan yang sangat tidak memuaskan, permohonan tersebut masih lagi ditawarkan produk yang bersesuaian.

Semak Kelayakan Pinjaman Anda

Bagaimana dengan maklumat diatas? Adakah anda berpuas hati dengan produk yang ditawarkan? Dengan produk yayasan ini, semua komitmen luar anda tidak dikira. Tunggu apa lagi, klik butang dibawah untuk semak kelayakan anda.

Produk Pembiayaan Islamik

Lihat keterangan lanjut mengenai produk pembiayaan yang patuh syariah yang ditawarkan oleh kami. Klik gambar untuk ke laman produk.

yayasan ihsan rakyat - maya plan services
Yayasan Ihsan Rakyat
yayasan perlis - maya plan services
Yayasan Perlis
public islamic bank
Public Islamic Bank

Baca tips ini : Bagaimana Hendak Memastikan Pinjaman Anda Diluluskan Dengan Pantas !?


INFO KEWANGAN

Sekiranya anda memerlukan tips kewangan seperti maklumat laporan Ctos, Ccriss dan perkara lain berkaitan kewangan kami juga ada menyediakan beberapa artikel kewangan untuk anda mengetahui dengan lebih jelas lagi mengenai :

Kami akan sentiasa menambahbaik kandungan maklumat serta tips kewangan di laman web kami daripada masa ke semasa. Jangan lupa untuk mengunjungi laman web kami lagi untuk mengetahui promosi terkini serta membaca artikel-artikel menarik disini.


Open chat
1
Anda perlukan bantuan ?
Hello...
Saya Ahmad. Boleh saya bantu anda?